Kalender

Min fina fantastiska CAMOMILLA

Min fina fantastiska
CAMOMILLA
4 maj 2004 – 23 augusti 2021
Hon har givit mig så mycket. Hon stod mig så nära. Hon har varit en så stor del av mitt liv, från morgonäpplet i fönstret i boxen till den sista moroten vid midnatt, alla dagar. Ted och flickorna vet.
Vi har tränat och tävlat och ryktat och kratsat och badat och oljat och putsat och kammat den praktfulla svansen och galopperat och hoppat och rest och skrittat och skrittat mer.
Breeder, owner, rider, servant, groom.
Hon har strosat i hagen med sin syster Cioccolata och Sixten. Hon har tagit sin Sås, en ritual, och hon har betat i trädgården. Hon var en prinsessa med självklara privilegier.
I tio år gick hon fälttävlan och vann över tjugo segrar i de klasser jag red. Vi vann i Bad Segeberg, i Flyinge, på Flyinge, i Dagstorp och Tågarp och Hermanstorp, på Søborggaard och på Gärds.
Två år i rad gav hon mig del i Flyinge RF:s vandringspris till bästa fälttävlansekipage.
Och i år, i den fantastiska hästens andra karriär, vann vi klubbens dressyrvandringspris för 2020.
Två kürfinaler har hon gjort, i DressagePower Senior Trophy, med allt uttryck man kan önska. För två veckor sedan vann Camomilla MsvB:4 i Kungsbacka med 70.6 procent.
”Ditt livs ritt”, sa Helena Kallblad.
Mitt livs häst.
I måndags morse fick Camomilla akut kolik. Det gick så fort. Hon svarade inte på någon behandling. Hon fick bli här hemma, det enda som var värdigt.
Camomilla fick somna på sin gräsmatta, under blodboken.
Älskade, älskade Camomilla!💛 
Kategorier: